Facebook

Facebook er et onlinebaseret socialt netværk, og hjemmesiden er den mest besøgte af sin slags på hele World Wide Web. Facebook havde 250 millioner unikke besøgende i februar 2010. Siden har flere end 1 mia. brugerprofiler,og hver dag kommer der 250.000 nye. Ordet Facebook refererer til de bøger, der uddeles på amerikanske universiteter med billeder af de studerende – det man i Danmark kender som en blå bog. Facebook bliver især benyttet til at lægge billeder ud på nettet, hvor man så kan dele dem med sine venner. Der bliver dagligt lagt 14 millioner billeder ud på Facebook.

Facebook blev oprettet i februar 2004 af Mark Zuckerberg, der studerede på Harvard, med støtte fra blandt andre Andrew McCollum og Eduardo Saverin. I starten var der kun adgang for studerende med en college- eller universitets-e-mail-adresse. Siden da er Facebook gjort tilgængelig for alle. Man kan vælge at indmelde sig i et eller flere netværk såsom skoler, arbejdspladser eller geografiske regioner. Siden giver brugerne mulighed for at samle sig i grupper og udveksle tekst og billeder, som man kan sætte på sin profilside. Samtidig kan man kommentere andres profiler ved at efterlade noter på deres sider. På Facebook kan anvendes diverse applikationer, fx quizzer, spil og filmanmeldelser. Applikationer kan sendes til ens kontaktlistepersoner, og man kan sammenligne eventuelle resultater. Siden april 2008 har man desuden kunnet chatte med de venner, der er online.

Facebook er verdens mest besøgte website . Over 2,5 milliarder fotos bliver uploadet om måneden. Samtidig er Facebook også det mest blokerede website på arbejdspladser.

Økonomi. Facebook anslås at have en markedsværdi på omkring 50 milliarder dollars eller 270 millarder danske kroner. Microsoft har vist interesse for at købe siden, men Mark Zuckerberg har ikke ønsket at sælge. Dog har Microsoft købt en andel i Facebook. Facebook havde i 2009 en indtægt på 650 millioner dollars.

Når Mediehuset Hirtshals laver en hjemmeside, så følger der næsten altid en Facebook profil med. I dag kommer der rigtig mange kunder og besøgende til hjemmesiderne via. Facebook. Så hvis ikke din virksomhed har en profil på Facebook, så kontakt Mediehuset Hirtshals og vi hjælper jer med at oprette en.