Twitter

Twitter er et socialt netværk og mikro-blogging-hjemmeside, der giver brugerne mulighed for at sende egne og læse andre brugeres opdateringer, også kendt som tweets. Det er tekst-baserede posts, der er op til 140 tegn lange. Opdateringerne vises på brugerens profil og kan ses af de andre brugere, der følger vedkommende. Opdateringerne kan sendes via hjemmesiden eller via SMS, mens de også kan læses som RSS-feed.

Siden blev grundlagt i marts 2006 som et forsknings- og udviklingsprojekt. Det blev først åbnet for offentligheden i oktober samme år. I Danmark oplyser overskrift.dk, at der pr. 15. november 2012 er 115.000 danske brugerprofiler, hvoraf halvdelen er aktive. Selv har Twitter oplyst, at sitet i oktober 2008 havde 3,2 mio. brugerkonti, har siden haft en kraftig vækst til over 500 millioner aktive brugere i 2012, der genererer over 340 millioner tweets daglig, og i håndtering av over 1.600 millioner søgninger per dag.

Twitter har fået en del omtale fordi en række nyheder er blevet rapporteret hurtigere af Twitter-brugere end af gængse nyhedsmedier på nettet. Det gælder f.eks. flystyrtet på Hudsonfloden og Turkish Airlines-flystyrtet ved Schiphol-lufthavnen i februar 2009.

Twitter er god til at videre formidle nyheder, og små korte beskeder, det drejer sig om at skrive eller formidle interessante nyheder, som så bliver ”re-tweetet” ud, og dermed får et større publikum, som så giver opmærksomhed til brugeren (virksomheden) der har skrevet tweetet.